mandag 1. november 2021

The upside of falling av Alex Light

 

Bildet er hentet her


Becca er 17 år og uten kjæreste. Hun er lut lei av vennene som maser om dette, og en dag renner det over for henne og hun forteller dem at "ja, jeg har selvfølgelig kjæreste". Denne løgnen fortsetter når vennene vil vite med hvem, og Becca forteller at det er den mest populære gutten på skolen, Brett. Da Brett blir konfrontert med at han er kjæreste med Becca innser han at dette kan passe han riktig så godt. Han har heller ikke hatt noen ordentlig kjæreste, og det å ha en vil få faren hans til å slutte å mase om saken. 

Becca og Brett kommer fra veldig forskjellige familier, Becca har vokst opp med moren som aleneforsørger og Brett har et glansbilde av en familie hvor alt stemmer: mor og far er fortsatt gift, de har gode jobber og penger nok.

Det viser seg imidlertid at ting er ikke slik de fremstår. Bretts familie går mer eller mindre i oppløsning, og han opplever Becca som sin store støtte gjennom dette. Selv om de var enige i utgangspunktet om at dette var et vennskapsforhold forkledt som kjærlighet så blir det verre og verre å skille mellom vennskap og kjærlighet. 

Det er vel ingen bombe at disse to blir mer og mer forelsket imot sin vilje. 

Dette er en fin og romantisk ungdomsroman som handler om at det er flytende grenser mellom vennskap og kjærlighet, at foreldres forhold ikke alltid er det man tror det er og at slutten av tenårene er en periode hvor det er helt vanlig å oppleve at man ikke helt vet hvem man er i denne verden. Jeg anbefaler denne til ungdommer som liker å lese om kjærlighet, både den ekte og den vanskelige. 

-Kristin-

Light, A. (2020). The Upside of FallingHarperTeen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar