mandag 15. november 2021

The Seven Husbands of Evelyn Hugo av Taylor Jenkins Reid

 

Bildet er hetet fra www.goodreads.com

Monique Grant skriver for et magasin i New York, men har større ambisjoner. Det går litt trått med karrieren og hun er på vei inn i en skilsmisse. Livet er ikke helt på topp, og hun kan ikke tro sitt hell da den aldrende Hollywoodstjerna Evelyn Hugo ber om at Monique skriver Evelyns biografi. Hvorfor ønsker Evelyn akkurat Monique? Dette er et spørsmål som ligger i bakhodet hos leseren. 

Magasinet tror at Monique bare skal skrive en artikkel om Evelyn, men hun kan ikke la en slik sjangse gå fra seg. Så litt under radaren går Monique i gang med å forfatte biografien til den vakre, facinerende og mangfoldige Evelyn. Evelyn vokste opp under fattige og vanskelige kår i New York. Første ektemann var en mulighet til å komme seg unna faren og til Hollywood. Her kommer Evelyn i kontakt med produsenter, skuespillere og andre som kan hjelpe henne videre. Og Evelyn er villig til å gjøre nesten hva som helst for å slå seg opp som filmstjerne. Hun har ingen skuespillererfaring, men hun har vilje og et vakkert utseende. 

Det første ekteskapet varer ikke lenge, og det varer heller ikke lenge før hun kaster seg forelsket inn i et nytt ekteskap. Hun finner også ekte kjærlighet og en sjelevenn, men det er ikke alltid man kan få den man vil ha og Evelyns kjærlighetsliv er komplisert med mange skjær i sjøen. Gjennom boken forteller Evelyn åpent og ærlig til Monique samtidig som vi blir kjent med Monique selv. Monique savner fremdeles sin avdøde far og skal skilles fra mannen sin, men har en engasjert og varm mor. Moren kan heller ikke forstå hvorfor Evelyn ønsker at Monique skal skrives hennes biografi. Evelyn sier at hun snart skal dø og at Monique snart kommer til å hate henne. 

The Seven Husbands of Evelyn Hugo er en engasjerende, spennende, varm, trist og sprudlende fortelling om en facinerede og mystisk stjerne. Boka har fått gode anmeldelser og mye oppmerksomhet, og jeg forstår hvorfor.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar