torsdag 14. desember 2023

Hoffnarren av Anne Gunn Halvorsen & Randi Fuglehaug

 Hoffnarren er den 7. boka i serien "Halve kongeriket".  I denne boka er det Arnie som er hovedkarakteren og vi starter med 18 årsfeiringen av de kongelige tvillingene. Det er stor fest og mange flotte gaver og taler. 

Arnies far Frank er også tilstede under denne storslåtte slottsmiddagen som venn av kongen og mannen bak Villum Jebsens stiftelse for klinisk hjertehelse. Kongen ble stiftelsens beskytter etter sine egne hjerteproblemer. Franks tidligere likviditetsproblemer løste seg i siste sekund, slik at en skandale ble unngått og nå er alt bare fryd og gammen.

Arnie overrasker kjæresten Margrethe med en råflott gave og de regnes nå som et par offisielt.

Det er full planlegging av årets juleball og Arnie skal fikse opplegg for "vors" og "nach" av høy klasse. Men så plutselig funker ikke kortet hans og "månedslønn" fra faren har uteblitt. Så starter et langt økonomisk mareritt for Arnie, som desperat prøver å holde hodet over vannet og holde kongefamiliens rykte utenom. Han kjemper iherdig mot alt som blir vanskelig og alvorlige trusler ang. pengeinnkreving.

Faren hans har virkelig gått på en smell og Arnie prøver å redde restene og forholdet til vennegjengen, men aller mest skåne kjæresten Margrethe. Det meste går slett ikke greit og i hvert fall ikke for Frank.

Arnie kjemper en lang kamp og får etter hvert noe lønn for strevet, men så avslutter boka veldig dramatisk og tydeliggjør at vi bare må vente på enda en bok i serien.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar