torsdag 28. oktober 2021

Freaks av Jan Tore Noreng



Freaks er første bok i den nye serien "Gutta" som Gyldendal lanserer med Jan Tore Noreng som forfatter. En ungdomsaktuell serie med forskjellige hovedpersoner og utfordringer i hver bok, spisset mot gutter 16-19 år.

Her møter vi Mikkel som skal starte i studiespes. og må flytte på hybel. Bestevennen Simen skal starte på naturbruk og kan fortsatt bo hjemme. Guttene har alltid vært venner og har tett kontakt. 

Mikkel synes det er vanskelig å få nye venner og føler seg utenfor og ensom på hybelen. Han savner Simen som er den kule og populære, selv etter at han kom ut av skapet i 10. klasse. 

Selv om Mikkel etterlyser "bli kjent" aktiviteter i klassen gir det ingen positive resultater, snarere grobunn for mobbing... En guttegjeng fra idrett blir svært plagsomme, helt til han plutselig får uventet hjelp fra noen eldre elever. Han blir fort en del av vennegjengen deres, nesten for fort... Og vips så er han med i en sekt. Tross forelskelse og nye venner skjer noe dramatisk som også har med vennskapet til Simen å gjøre. "Som regel vet man hva som er rett å gjøre" hadde Mikkel hørt noen ganger - nå gjelder det bare å ta det riktige valget. 

Rask å lese - 105 sider.

Jan Tore Noreng vant Uprisen 2016 med "#alfahann" og ga ut "Kunsten å tryne" i 2020.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar