mandag 15. november 2021

Der det er hjerterom av Sarah Morgan

 Ingen visste at hun hadde barn. Gayle var sjef og en dyktig, hardtarbeidende forretningskvinne med klare forventninger. Ingen spurte henne om familie, og følelser var aldri et tema. Så blir hun utsatt for en ulykke på jobben like før jul og livet blir aldri som før.

Gayle har ikke snakket med de to døtrene sine på 5 år etter et veldig stormfylt møte som endte i mange stygge kommentarer. Hun venter på at de skal ringe henne å be om unnskyldning, og de forventer det samme av henne. Sånn har årene gått og de tenker minst mulig på hverandre.

Så blir Samantha kontaktet med beskjed om at moren ligger på sykehuset. Hva skal hun gjøre? Det dårlige forholdet må legges til side og hva med den yngre søsteren Ella? Samantha har hele livet beskyttet Ella fra alt som var vanskelig, særlig moren. 

De reiser sammen, for å støtte hverandre. Forholdet til moren er anstrengt og vanskelig. Det er snart jul, søstrenes beste tid på året, - Gayle vil helst hoppe over den. Dette året ender det med at de må feire julen sammen. Samantha driver et eget firma og Ella har både mann og en datter. Gayle vet ikke noe om dette.  Kan hun i det hele tatt fungere som bestemor, så lite kjærlig hun var mot dem i oppveksten?

Her beskrives familieproblemer, forventninger, såret stolthet, men også kjærlighet på en måte som enhver vil kjenne seg litt igjen i, på en eller annen måte. For hvor mange familier finnes det der ute uten interne konflikter? Alt dette er pakket inn i en handling full av koselige juleforbredelser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar