onsdag 7. april 2021

Åtte perfekte mord av Peter Swanson

 

                                                                                 Bildet er hentet fra www.cappelendamm.no

Malcolm Kershaw lever for tiden er rolig liv. Han jobber i en bruktbokhandel, tar en øl med venner og savner sin avdøde kone. En dag blir han oppsøkt av en FBI-agent som etterforsker en rekke mord. Hun kommer til Malcolm fordi han for flere år siden lagde en liste på en blogg over bøker med "Åtte perfekte mord". Kan morderen FBI-agenten jakter på være inspirert av Malcolms liste? 

Litt tvilende begynner Malcolm å samarbeide med FBI-agenten. Men virker det ikke litt merkelig at hun deler så mye informasjon om saken med han? Og hva skjuler seg egentlig i hans egen fortid? Malcolm viser seg å være en ikke helt pålitelig forteller og det er "noe" med han. Allikevel får man sympati med han, det er jo han som er vår hovedperson og helt. 

Åtte perfekte mord er en litt annerledes krimbok med referanser til mange eldre bøker og filmer. Det var langt fra alle bøkene og filmene som var kjent for meg, men det var ikke noe hinder for å la meg underholde av boka. Boka er både finurlig, spennende, trist og artig.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar