tirsdag 26. oktober 2021

Hard Land av Benedict Wells

 

Bildet er hentet fra www.fpress.no

Sam på snart 16 år syns ikke livet i småbyen i Missouri på 80-tallet har så mye å by på. Bestevennen har flyttet og han har ingen andre venner, moren er syk, storesøsteren er fjern på flere måter og faren forstår han seg ikke på. Men det er tross alt sommerferie, det er jo noe. Eller blir det en lang og kjedelig sommerferie? 

Heldigvis får Sam sommerjobb på den lokale kinoen. Der jobber det tre eldre ungdommer, de er klare for collage, mens Sam er drittungen som skal tilbake på High School etter sommeren. Sam forelsker seg raskt i i jenta i gjengen, det virker helt uunngåelig. Men hun er jo eldre og kulere og får han i det hele tatt innpass i gjengen? Det blir en uforglemmelig sommer, både på grunn av de nye vennene og morens dødsfall. Dette kan jo virke som en spoiler, men det er klart fra første setning av moren hans dør i løpet av sommeren. 

Hard Land er en skikkelig god roman om å bli voksen som er nær, gjenkjennelig, morsom og trist. Du kommer virkelig inn på Sam som det er umulig å ikke bli glad i. Her får du herlig levende personskildringer som gjør boka virkelig lesverdig. 

Benedict Wells er en ung, tysk forfatter som på kort tid har utgitt flere romaner kritikerroste romaner og han er oversatt til mange språk. Jeg har også lest "Sommeren med Beck" som jeg også likte veldig godt og jeg kommer garantert til å lese mer av Wells. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar