tirsdag 19. oktober 2021

Polarsirkelen av Liza Marklund

Første bok i en planlagt trilogi med mye spenning. I en liten småby blir et hodeløst lik av ei jente funnet like før jul i  2020. Endelig har de funnet jenta som forsvant sporløst sommeren for 40 år siden. Resultatløs leting og frykt rystet innbyggerne i den lille byen Stenträsk i Norrbotten i 1980.

Gjennom hele ungdomsskolen hadde 5 jenter møttes en gang i måneden i en lesesirkel. Sofia som forsvant var en av de 5 i "Polarsirkelen". Hun var datter av rådmannen og hadde gått i terapi siden lillebroren hennes døde da han var 5 år. Carina så egentlig bare fram til å flytte vekk og bli selvstendig. Agneta drømte om å bli forfatter og måtte ta seg av sin psykisk syke mor i tillegg til en vaskejobb hun også hadde. Susanne var livredd for at noen skulle skjønne at hun var hemmelig forelsket. Birgitta slet psykisk etter foreldrenes skilsmisse. 

Altså fem vidt forskjellige personligheter som møttes jevnlig, men kjente de egentlig hverandre så godt? 

Flere hemmeligheter avdekkes underveis og for sikkerhets skyld er den populære gutten Wiking Stormberg fra skoledagene nå politisjef og det var hans far som var politisjef da Sofia forsvant. Det er knyttet mange følelser og usikkerhet rundt møtet mellom de fire nå gjenlevende lesesirkelmedlemmene. Som leser får vi kjennskap til diverse overraskelser og personlige historier om jentene framstilt på en utrolig finurlig måte av forfatteren. Avslutningen drar en liten tråd mot neste bok - som forhåpentligvis gir like spennende lesing!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar