torsdag 20. april 2023

Jeg gir meg aldri av Heidi Mandal

Dette er boka om Rebekka som går i 10. klasse. Hun er overvektig, har vært det lenge, og på barneskolen ble hun kalt Elefant-Bekka. Med tiden og en vanskelig opplevelse i oppveksten har Rebekka bygget opp sitt forsvar med "morsomme", kjappe kommentarer. På skolen er hun ensom og utenom skolen er hun bare hjemme.

Fra 8. klasse har hennes mål vært å få stå på scenen på skolerevyen i 10. Hun ønsker nemlig å bli standup-komiker. Alle de vanskelige årene med å "vitse" bort det som er vanskelig, samtidig som hun skriver ned tanker og kommentarer hver dag, har liksom vært øving til å springe ut. Nå har stunden kommet og forventningene er store. Så viser det seg at det er Vera som skal være scenesjef. "Vera Bitch" i Rebekkas øyne, og hun får ikke stå på scenen - Rebekka skal være skrivesjef.

Sånn litt på siden starter et vennskap med Robert i klassen, som også skal være med i skrivegruppa. Etter noe verbal kriging, får han endelig Rebekka til å skjønne at alle disse "morsomme" kommentarene er utrolig frekke og sårer veldig mange. Men Rebekka har bestemt seg for at nå skal Vera få kamp og lager er hevnesketsj. Midt oppi dette får hun mail fra pappa´n sin som hun også har et svært dårlig forhold til etter at han forlot familien. Alle disse følelsene er veldig bra skrevet av forfatteren, som selv er lærer, om alle Rebekkas indre tanker og sårbarhet. "Jeg er løve, og jeg gir med aldri!"

Etter en kjempekrangel får vi vite hvordan det går til slutt og vi får også vite grunnen til alle løgnene Rebekka har blitt så god til å skjule seg bak.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar