fredag 21. april 2023

Fra du så meg av Eldrid Johansen

Forelskelser har kraft i seg. Forelskelser kan fullstendig endre retning på livet. “Fra du så meg” er fortellingen om Karens forelskelse i Fred. 

Karen sliter med å finne seg til rette på videregående. Foreldrene foreslår et år på folkehøgskole for å komme litt bort og gjøre noe annet. Etter sommerferien flytter hun motvillig inn på Klangly. Det er skummelt. Hun kjenner ingen og må bo på rom med en helt fremmed jente, Mari. Men Klangly har et spesielt fokus på musikkaktiviteter og det er midt i blinken for Karen som har et stort sangtalent. Etter hvert blir hun også venn med Mari i tillegg til Neil og Ola. Ola er nok litt forelska i henne, men Karen får ikke med seg det. Hennes oppmerksomhet er fullt og helt og altoppslukende rettet mot Fred. Det er bare det at Fred er lederen av skolekoret og læreren hennes - og dessuten gift.

Eldrid Johansen er god på å beskrive mekanismene som er i spill når noen blir fullstendig hekta på noen. Karen føler seg sett og ønsket. Fred lar henne skinne som solist i koret og forholdet til musikken går som en rød tråd gjennom historien.  Som leser, sitter jeg med et sug i magen underveis ettersom historien utvikler seg og Karen vikler seg mer og mer inn i forholdet til den voksne karismatiske mannen. Boka skal visstnok være inspirert av en virkelig hendelse fra et lignende miljø. 








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar