tirsdag 1. mars 2022

Jente (17) ikke savnet av Camilla Sandmo

Hva hvis du oppdaget at en i familien din var forsvunnet sporløst? Og at det ikke ser ut som om noen lenger bryr seg om det. Beatrice er i akkurat den situasjonen – og hun ønsker å gjøre noe med det. Hun oppdager at tanten hennes Kristiane forsvant 13 år tidligere, som 17- åring. Politiet antok at hun hadde rømt, og sluttet å lete etter henne.

Kristiane og Beatrice skriver hver sine kapitler i boka – og det er en virkelig pageturner - om vennskap, svik og mørke følelser. 

Kristianes dagboknotater avslører en ung jente med et liv som sjelden går på skinner.  Blant annet bor hun ikke hjemme fordi hun har et fryktelig vanskelig forhold til moren sin og søsteren Annika, som altså er Beatrices mor. Hun bor sammen med Vilde og Odin, og sistnevnte får hun et godt øye til, noe som ikke akkurat bidrar til å gjøre livet hennes mindre komplisert. Hun gjør en del dårlige valg på veien, og gradvis avdekkes sannheten om hva som skjedde - for leseren. Dagboknotatene er en nedtelling mot den dagen hun forsvant. Men spørsmålet er om alt avdekkes for Beatrice?

Beas historie og letingen etter tanten er formidlet via messenger- meldinger. Hun skriver med bestevenninnen og med folk fra Kristianes fortid, som hun blant annet oppsporer på Facebook. 

Om letingen hennes gir resultater skal være usagt – men dette er en bok som er både spennende, mørk og overraskende. Og intens. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar