mandag 7. mars 2022

Fotball på 90-tallet av Morten Haave


Ah, 90-tallet. I følge Morten Haave er det fotballens siste useriøse ti-år og etter å ha lest denne boka så er det lett å være enig med ham i det. Her er det rare treningskamper mot engelske lag, inspirerte sitater fra Nils Arne Eggen og kvinnelagets VM-triumf.

De fleste historiene er fra norsk fotball, dessverre, så det blir ikke det helt store over det. Hødds storhetsferd opp i Tippeligaen og rett ned igjen er grei men 30 engelske lånespillere som har blitt glemt av tidens tann er lite å juble for.

Den beste historien kommer alt på første side. ""Jeg innrømmer gjerne at dette er som å trampe i en brøddeig" sa banemesteren på Kristiansand stadion før en eliteseriekamp i 1994. Han skyldte på diverse klimatiske problemer, men la til at gresset ikke skulle skiftes ut. Gresset hadde tross alt blitt anlagt såpass nylig som i 1948, og tålte vel noen sesonger til." Ting har endret seg litt der får man si.


Dessverre var ikke boka så veldig interessant og det ble mye smale fakta om ukjente spillere. Men noen ting var veldig gøy å lese om, særlig når ferden gikk ut av Norges grenser og vi kunne lese om VM, Faustino Asprilla og Claudio Caniggia.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar