mandag 8. mars 2021

Full spredning av Nina Lykke

 

Hentet fra www.oktober.no


I Full spredning møter vi almenpraktiserende lege Elin, som har flyttet inn på legekontoret sitt. Hun har jobbet som fastlege i et par tiår og levd med ektemannen Aksel enda lenger. Vi får se hvordan hun lever på legekontoret der hun sover på pasientbenken og har samtaler med Tore, et skjelett med en flosshatt i kroken av kontoret som hun kjøpte en gang fordi hun tenkte at han ville passe godt inn. Vi får bli med på konsultasjoner med pasientene, som hver og en strekker strengen som er tålmodigheten og medfølelsen hennes med sine plager og selvmedlidenhet. Så møter hun Bjørn. En gammel flamme fra før ekteskapet. Plutselig dukker han opp på Facebook og kaoset er komplett.

Hun møter Bjørn for å ta en kaffe og Bjørn virker forfriskende interessert i henne i forhold til mannen Aksen, hvis eneste interesse er å stå på ski. Han tar ikke tak i noe hjemme eller gir Elin noe særlig oppmerksomhet. Han får til lite og evner ikke å se hva som må gjøres i hjemmet, men når det kommer til skiene får han til alt og klarer det han vil. Noe som viser at hadde motivasjonen vært der for å bidra i hjemmet, hadde han fått til det også. Bjørn kommer inn som en vind av oppmerksomhet og sitt eget mislykkede ekteskap hvor han blir kontrollert og kuet. Han sier han har tenkt på Elin i alle disse årene og Elin lar seg forføre.

Vi får også høre om bakgrunnen til Elin, hvordan hun vokste opp i Oscarsgate med en mor som ikke var tiltede, hvordan hun ble vant med å gjøre alt slik at det kanskje bare falt seg sånn at det fortsatte i forholdet med Aksel. Hvordan Bjørn setter på en vaskemaskin og lager kaffe helt uten at hun trengte og spørre. Alt med en snert av ironi og selvransakelse. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar