tirsdag 16. februar 2021

Vargtimen av Geir Tangen


Denne krimboka starter med at ei jente på fjorten år blir funnet hengt i skogen. Men er det virkelig et selvmord? Nye utfordringer står i kø for Gabriel Fjell, den ferske politioverbetjenten, da enda ei ung jente også blir funnet død. Det er noe merkelig med disse dødsfallene.

Gabriels kjæreste Makena er helsesykepleier og arbeider ved helsestasjonen. Hun kjenner til flere av ungdommene, særlig de som sliter ekstra. Et nettspill med 57 utfordringer/trinn der siste utfordring er å ta livet sitt, har spredt seg i miljøet. Dette stresser etterforskningen, da de hele tiden ligger et lite hakk bak nye hendelser. I tillegg sliter Gabriel med traumer fra da hans egen storesøster tok sitt liv. Parallelt fortelles en historie fra 2005 som vi skjønner har noe med nåtiden å gjøre. Her er det mange personer som knyttes sammen på helt forskjellige måter, og hvem er det som står bak og styrer dette syke spillet? Taushetsplikt og lojalitet blir satt på prøve og hva betyr den spesielle tatoveringen?

Dette er første bok i enda en ny krimserie fra Haugesund av Geir Tangen. Forrige serie med tre bøker og andre i hovedrollene var kanskje hakket bedre, synes jeg, men spennende - det er det!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar