tirsdag 23. februar 2021

De tause av Yrsa Sigurdardóttir


Forfatteren skuffer ikke. Handlingen er spennende med mange forskjellige hendelser i ulik tid, som  på en finurlig syk måte henger sammen.

For 11 år siden forsvant ei lita jenta fra barnevogna hun sov i utenfor huset. Hun ble aldri funnet, men antatt omkommet i forbindelse med et annet dødsfall.

En nedbrutt far driver sin private gransking av hvem som kan ha smittet hans kreftsyke datter med meslinger, slik at hun døde etter ryggmargstransplantasjonen. Hvem var det som ikke fulgte vaksinasjonsprogrammet for mange år siden? Tanken på hevn er hans eneste håp i sorgen. Og han følger ikke spillereglene. Kona døyver sorgen i pillerus.

I tillegg blir en død kvinne funnet drept og partert i en gjensatt bil. Det blir funnet DNA-spor i bagasjerommet som er høyst merkelig.

Politietterforsker Huldar og psykologen Freya får mange løse tråder og en enorm arbeidsmengde med å nøste sammen spor, både 11 år tilbake i tid og det som skjer nå. Yrsa kan det med å overraske! Akkurat som før. Tidligere blogget om



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar