onsdag 24. februar 2021

Drømmeprinsen av Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug

 Drømmeprinsen er andre boka i serien "Halve kongeriket". Første boka Arvingen handlet mest om Lena,  som ble kjæreste med Kalle, den ene av de kongelige tvillingene. Denne boka handler mest om prinsesse Margrethe, den andre tvillingen.

Det er første skoledag etter perioden med pandeminedstenging av landet og skolene. Skifte av mediafokus da kom beleilig for Margrethe, som tabbet seg ut etter skoleballets nachspiel og havnet 2 uker på sykehuset. 

Under nedstengingen har det vært kjølig stemning i det kongelige hjemmet, lite samhørighet. Margrethe har følt seg ensom og har dårlig kontakt med resten av gjengen. Hvorfor får vi vite etter hvert. Kalle er opptatt med Lena, moren tilbringer mye tid på soverommet pga ME og faren er mindre hjemme enn før.

Det nærmer seg påske og etter hyggelig chatting med den danske prins Henrik, blir det bestemt at den norske og den danske kongefamilien skal samles på hytta i Trysil i påsken. Margrethe øyner muligheten til å få tid alene med Henrik med stor forventning. 

Tvillingenes venner skal også på ei hytte i nærheten og det ligger i kortene at det kan bli mye fest og moro. Ting går ikke som planlagt og Margrethe lar frustrasjonen gå ut over en journalist, som tar opp hendelsen. Hun må for første gang stille alene på en pressekonferanse for å si unnskyld.

Dette blir et vendepunkt for Margrethe. Hun tar egne valg og endrer kurs, og det viser seg også
at blod er tykkere enn vann. Og hvem er egentlig "Drømmeprinsen"?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar