torsdag 25. februar 2021

The Rule of One (engelsk) av Ashley og Leslie Saunders


På grunn av ekstreme endringer i klimaet har livsgrunnlaget i USA blitt dramatisk endret og ressursmangelen er stor. Det er derfor bare lov å ha ett barn. Guvernør Roth styrer Texas med jernhard hånd under 
mottoet One Child - One Nation. Overvåkingen er total. Problemet er bare at han som er satt til å håndtere familiepolitikken - lederen for Texas Family Planning Division - også er far til tvillinger på 18 år. Ava og Mira bytter på å gå på skolen og å holde seg skjult i et eget kjellerrom som er spesialinnredet for å unngå at de blir oppdaget. 

Boka er bygget opp ved at jentene forteller i annethvert kapittel. Selv om de er like av utseende, er de veldig forskjellige som personer, noe som etterhvert bidrar til en  egen dynamikk. For hva skjer når guvernørens barnebarn, Halton, begynner å vise interesse for dem? 

The Rule of One er en nervepirrende og intens fortelling. Walt Whitmans diktstrofe "Resist much, obey little" spiller en avgjørende rolle for handlingen og gir en egen klangbunn til boka som minner oss om hvordan frihet aldri kan tas for gitt. 

The Rule of One ble utgitt i 2018 og er den første i en trilogi. The Rule of Many kom i 2019 og i 2020 kom The Rule of All.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar