onsdag 27. januar 2021

Lockdown i London av Peter May

 

Bildet er hentet fra www.goliatforlag.no

Peter May skrev egentlig Lockdown i London for flere år siden, men den ble ikke utgitt. I 2020 ble den brått aktuell og ble utgitt kanskje litt i all hui og hast? 

Verden er rammet av en dødelig pandemi og London er episenteret. Dette er ikke korona, det er mye verre. Lockdown er virkelig lockdown og både gamle og unge dør av sykdommen som sprer seg raskt. Politimannen Jack MacNeil har siste dag på jobb før pensjon, men når de finner skjelettet av et barn er det ikke bare å slutte på dagen. Etterforskningen humper avgårde i et nesten folketomt London. Undergrunnsverdenen lever derimot i beste velgående og gir Jack flere viktige spor. 

På privaten har ekteskapet havarert, han ser ikke sønnen så ofte han skulle ønske og forholdet til hans egne foreldre er heller ikke på topp. Men når smitten når hans egen familie er det på tide å ta opp kontakten igjen. 

Her er det mye som er trist og fælt og satt på spissen, men fortellingen er spennende og har driv. Det kan virke litt spekulativt å gi ut denne boka nå, og den burde vært mer gjennomarbeidet før den ble gitt ut. Men uansett en spennende bok som setter dagens situasjon i perspektiv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar