fredag 24. november 2023

Pulskuren av Torkil Færø

 



Denne boka fikk jeg anbefalt av en god kollega fordi vi begge liker trening og å holde oss i form. Da blir det viktig hva kroppen vår egentlig forteller oss. Torkil Færø forteller om sin egen helsereise hvor han startet med små grep og endte opp med å ha en kropp som fungerte mye bedre enn den hadde gjort. Hans store oppdagelse var hvordan man kan bruke pulsklokka, og de verdiene som måles der til å få mer kunnskap om hva som skjer inne i kroppen.

Gjennom å bli kjent med sin egen HRV, altså pulsvariasjon, får man innsikt i hvordan nervesystemet reagerer på forskjellige typer påkjenninger, og derved hva som tapper deg for krefter og gjør deg syk eller ting som gjør at du lader. Et eksempel er kald dusj etter trening. Dette gjør at stresset som trening påfører kroppen avsluttes raskere og kroppen kommer raskere over i en nervemodus som lader.

Jeg lærte masse av å lese denne boka, både om min egen kropp og hvordan jeg kan bruke pulsklokka mi til mer enn å logge trening. Den anbefales varmt!

-Kristin-

Færø, T. (2023). Pulskuren: Stress riktig, sov bedre, yt mer og lev lenger (1. utgave.). Cappelen Damm.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar