torsdag 26. oktober 2023

Denne vinteren av Alice Oseman

En kortroman som rommer mange følelser. Alice Oseman står bak tegneserien Hjertestopper, så denne lettleste boka frontes som en Hjertestopper-roman.

Charlie 15 år gruer seg til jul. Han har slitt med anoreksi i lengre tid og har akkurat avsluttet et behandlingsopphold. Hans lyspunkt i livet er kjæresten Nick.

Tori 16 år er søsteren til Charlie og egentlig ganske ok og forståelsesfull.

Oliver 7 år er deres lillebror som er veldig glad i begge storesøskene og sprer mye glede.

Mor og far snakker minst mulig om Charlie og hans utfordringer og nå står julefeiring og full storfamiliesamling for døren.

Hver av søsknene forteller sin historie og setter det litt i perspektiv. Det blir mye utspørringer, forventninger, skurrende vibber, forskjellige opplevelser og ikke akkurat topp stemning. Det hele ender med at Charlie rømmer bort til Nick og hans families juleselskap. Der er det en helt annet stemning og mye større aksept. Kontrasten kommer så tydelig fram og det er egentlig så lite som skal til for å være medmenneske og mane fram en god stemning i stedet for det motsatte. Dette er en varm fortelling om familie på godt og vondt slik mange opplever det, særlig ved høytider.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar