fredag 20. januar 2023

Det er jeg som kan hjelpe deg av Kjersti Halvorsen

  "Edvin ble kald langt inne i kroppen. Sjur André Vestre. Blant venner og familie: André. Navnet var en sleip stein bakerst i munnhulen. Hva var sjansen for at noen andre hadde akkurat den kombinasjonen av de tre navnet? Sjur, André, Vestre. Det måtte være ham" (Halvorsen, 2022, s. 20).





Edvin og Therese lever et trygt og godt liv i Dølgvold hvor Edvind jobber som psykolog på den gamle herregården "Kvervel-slottet". Så en dag sjekker pasienten André inn på slottet. Edvind kjenner André fra før. Han er en tidligere klassekamerat som var både bølle og mobber. Edvind får et dilemma, skal han gi seg til kjenne og være inhabil i behandling av han som har laget skygger i barndommen hans eller skal han late som ingenting og forsøke å hjelpe. Eller skal han i det skjulte sabotere behandlingen av André. 

Boken blir ganske creepy og dyster etterhvert som minnene fra barndommen og forholdet mellom de to guttene beskrives. Det gamle slottet som kulisse fungerer også veldig bra, for her males det gode bilder som gir leseren den dystre og mørke følelsen som matcher humøret til Edvin. Det er farlige sjakter i slottet, våpenskap med gevær, rykter om bjørn  og byttedyr i hekkene utenfor. Edvin blir som en forrykt jeger som føler seg både overvåket og samtidig mektig. En revesaks han setter opp i skogen får et helt annet offer enn det som var meningen og det surrer seg godt til for hovedpersonene. Beslutningene Edvin tar er ikke akkurat kjernesunne og vi skjønner at dette ikke nødvendigvis får en lykkelig slutt. 

Hvis du liker en bok hvor spenningen bygger seg opp og du takler hovedpersoner som tar ukloke valg er dette boken for deg. Boken er også på godt under 300 sider dersom du har liten tid:)

Jeg leste boken i bibliotekappen Bookbites. Hvis du er elev i vgs kan du logge på med Feide. Du kan også logge på med lånekort fra folkebiblioteket. 

-Anne Brit- 

 

Halvorsen, K. (2022). Det er jeg som kan hjelpe deg (1. utgave.). Cappelen Damm. https://www.nb.no/search?q=oaiid:"oai:nb.bibsys.no:999920190299002202"&mediatype=bøker

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar