torsdag 10. november 2022

De afghanske sønnene av Elin Persson


Dette var en trist og fin bok om livet på en flyktningeinstitusjon i Sverige. Vi møter den unge kvinnen Rebecka som er ansatt og som skal følge opp de unge guttene Ahmed, Zaher og Hamid. De er alle godt voksne ungdom som nærmer seg 18 år og som dermed står i fare for å bli sendt tilbake til Afghanistan. Dette ligner skjebner  jeg leser om i avisene til stadighet, men det er noe helt annet å føle det på kroppen i en roman. Det er jo derfor det er så flott og viktig å lese bøker:) Vi får bli med når guttene skal gjøre seg kjent i sitt nye land ,Sverige, samtidig med at de har trusselen om å bli sendt ut hengende over hodet. 

Dessverre er ikke dette noen solskinnshistorie og for noen av guttene blir det mye motstand i Sverige. Denne korte boken på bare 184 sider kommer jeg til å huske lenge. Boken har vunnet nordisk råds litteraturpris for barn og ungdom i 2021.

Løp og lån! 

Persson, E. (2022). De afghanske sønnene. Gyldendal. https://www.nb.no/search?q=oaiid:"oai:nb.bibsys.no:999920189984902202"&mediatype=bøker


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar