tirsdag 22. november 2022

Blått blod av Anne Gunn Halvorsen & Randi Fuglehaug

Blått blod er 5. boka i serien "Halve kongeriket". I denne boka er det Ingrid som er hovedpersonen, nå med status som kjæresten til Kalle (kronprins Karl Johan) - endelig! 

Sommerferien har vært rolig og fin for Ingrid og Kalle etter at gjengen vendte hjem fra Lofoten.  Hun reiste da fra surferen Falk, som dominerte henne på en usunn måte.

Som siste krampetrekninger før skolestart i festsammenheng er hele gjengen samlet. Så gjør Ingrid en oppdagelse som setter henne helt ut. Et stort inntak av alkohol preger Ingrids dårlige valg. Hun drar på et nachspiel uten Kalle, noe som ender i en fadese.

Stresset og preget av for mye festing kommer ikke Ingrid ordentlig i gang på skolen. Alle maser, men hun har så mange tanker i hodet sitt. Nødløgner løser lite. Det blir vanskelig å snakke med Kalle, for kongen er syk etter hjerteinfarktet sitt og Kalle må ta mer ansvar. 

Ingrid må også i 2. året ta opp noen fag, siden hun stakk av til Lofoten rett før eksamen og sommerferien. Likevel kjører hun på med sitt tradisjonelle "Back to school-party" ved bassenget hjemme og hyrer inn Ben med sin foodtruckvogn til å servere maten. Festen går veldig bra, - kanskje litt for bra... Et nytt bekjentskap gir et lite pusterom for Ingrid. Men hva skal hun gjøre nå for å rette opp forholdet til Kalle, til foreldrene, til vennene og ikke minst oppdagelsen rett før skolestart som utfordrer henne mest? 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar