mandag 6. desember 2021

Speilmannen av Lars Kepler

 

Bildet er hentet fra www.cappelendamm.no


"En ung kvinne forsvinner på vei hjem fra skolen. Fem år senere blir hun funnet drept på en lekeplass midt i Stockholm. Gjennom overvåkningskameraer klarer Joona Linna å spore opp et øyenvitne. Når det viser seg at vitnet er en psykisk syk mann som overhodet ikke husker noe av det han har sett, kontakter Joona hypnotisør Erik Maria Bark."

Vi møter Jonna Linna i velkjent Kepler stil. Vi møter noen av ofrene i boken først, før det ar gått virkelig galt og får et innblikk i en mann som tar jenter i ungdomsårene til fange og holder de på en avsidesliggende gård omgitt av feller og farer som det er umulig å rømme fra. Vi får også møte et ektepar som mister datteren sin på en hotelltur. De er overbevist om at hun gikk igjennom isen og druknet, men samtidig ble liket aldri funnet... Denne boken er ikke for sarte sjeler. Her finner vi grov vold, mishandling og tortur psykologisk terror på sitt verste. Men det er en pageturner som få. Du blir kastet rett inn i spenningen og vil gjerne vite hva som skjer videre. 

Du blir invitert inn i de mørkeste krokene av et menneskesinn og Jonna Linna kommer som vanlig inn som helten i historien og er den eneste som kan se de røde trådene. Boken har ganske mange karakterer og det hopper en del frem og tilbake mellom etterforskere, ofre og foreldrene til Jenny som forsvant. I vanlig Kepler stil er det en stor twist på slutten og historien tar en ny vending. Liker man spenning og krim kjøper man stort sett Kepler. Men som vanlig tas det godt i og det er en del lite sannsynlige hendelser, så man må ta boka for det er er. Det blir omtrent som en overdreven actionfilm, men er det underholdene nok så funker det godt alikevel!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar