onsdag 15. desember 2021

Outlaster av Nina Borge


 

+ lettlest


Adrian (15) har angst og sliter veldig med folkemengdene på ungdomsskolen. Det han klarer å takle i en stadig mer utfordrende hverdag er å spille Counter-Strike Global Offensive med venner hvor han kontrollerer mye gjennom sin rolle som spilleder (in-game leader). All øvingen de gjør i CS fører til at de melder seg på en konkurranse med håp om å gjøre en god innsats. På laget spiller Jos, kort for Josefine.

På skolen går ting dårlig for Adrian. Behovet for å ikke skille seg ut er så stort at han sliter fysisk med å holde kroppen i ro. Når all energien går med på å forsøke å ikke stikke seg ut blir det så som så med konsentrasjonen og han vil ikke tilbake i PPT og måtte snakke med psykolog om hva han sliter med. Anklager om at PC-spilling til langt på natt er hva som gjør at han ikke klarer å følge med på skolen gjør ikke saken bedre... For når alt du egentlig klarer i hverdagen er å spille CS og øve på konkurransen så er det å bli tatt fra PC-en ganske dramatisk.

Men heldigvis er laget i CS gode på andre ting enn bare å spille data, de er der for å hjelpe Adrian litt ut av skallet sitt. Og han må jo bare forsøke, for å svikte laget for konkurransen er ikke aktuelt!

Ikke den koseligste boka å lese for angsten til Adrian er både sentral i handlingen og veldig dominerende i livet hans. Men så er det hyggelig å se at vennene hans i CS stiller opp for ham og ikke er dømmende men heller støttende. Kanskje særlig Jos :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar