tirsdag 11. januar 2022

En etter en av Ruth Ware

Tittelen sier mye om denne thrilleren. Her er den moderne utgaven av en typisk Agatha Christie spenningsroman.

Kolleger i det moderne app-selskapet Snoop er samlet på en stor luksushytte, litt avsides i et spektakulært ski-eldorado. Denne langhelgen skal brukes til idemyldring, sosialt samhold og skiturer i de mange bakkene.

Det er varslet dårlig vær og de bestemmer seg for å benytte formiddagen i løypene, før snøstormen kommer. Men aller først overrasker Eva de andre med en rask presentasjon i et møterom, hvor hun forslår å selge Snoop. Dette skaper uro og misstemning.

Uværet bygger seg opp og så viser det seg at de mangler en, nemlig Eva, da de omsider samles til lunsj. Hun er en av de beste på slalåmski, så det rimer liksom ikke. Ute har snøstormen satt i gang og det er ikke forsvarlig å bevege seg ut igjen. Og så kommer snøraset! Det knuser en del av hytta, de mister all forbindelse og strømmen. Situasjonen er ubehagelig blant kollegene og de to som drifter utleiehytta. Det spente forholdet eksploderer da de finner en kollega død på rommet sitt - og det er ikke selvmord. De er fanget i en hytte og en av dem er en morder! Hvorfor er det ingen som kommer og redder dem?

Da er frykten total, en etter en blir borte - noen dør, en flykter i snøstormen, noen prøver å gå etter hjelp og to skadde blir igjen i hytta. Spenningen og mistankene kjennes under huden. Boka avsluttes med en forrykende katt og mus lek. Et virkelig kappløp om liv eller død....


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar