torsdag 21. september 2023

Anomalien av Hervè le Tellier

 



Et Air France fly er igjennom en kraftig turbulens på vei til New York og passasjerene ombord er sikre på at døden venter. Likevel lander det trygt og passasjerene fortsetter sine vante liv. Ingenting rart med det. Vi følger noen av passasjerene, blant annet leiemorderne Blake, forfatteren Victor og Sophia med den ustabile pappaen. 

Så det unormale: Noen måneder senere så lander det samme flyet igjen. Ja, det er det samme flyet og de samme passasjerene. Det finnes nå to stykk av både fly og passasjerer. Vel, to av nesten alt. Noen av passasjeren fra det første flyet er døde, så nå har de på en måte blitt født på ny.

Hvis det er to av deg, hvem skal flytte inn til samboer og leilighet? Hvem eier pengene på konto eller lånet på leiligheten? Det er mye som må løses når "du" plutselig har blitt til "oss."

Så dukker spørsmålene opp: Hvem er kopiene og hvem er orginalene? Er det djevelens verk og er menneskeheten egentlig ikke ekte når det plutselig oppstår kopier fra intet? Er disse passasjerene en trussel mot verden slik vi kjenner den? 

Dette er en spennende og underholdende bok både for deg som liker sci-fi og deg som liker å lese om relasjoner mellom mennesker. 

Le Tellier, H. (2022). Anomalien. Pax. https://www.nb.no/search?q=oaiid:"oai:nb.bibsys.no:999920238397602202"

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar