mandag 21. august 2023

Dronningen av Anne Gunn Halvorsen & Randi Fuglehaug

Den 6. boka i serien "Halve kongeriket" er i pride-farger fordi det er Fanny som er hovedpersonen. Gjengen vet godt at hun er skeiv og det er helt greit, men Fanny synes ofte det er vanskelig å komme helt ut av skapet selv.

På 18 årsdagen tar de henne med på "Elsker", stamstedet for skeive, og det blir full overraskelse med dragqueen og kake. Fanny blir helt sjokkert, for dette blir "too much" og hun bare rømmer fra hele stedet og de såkalte vennene. Kjenner de henne så dårlig? Hun liker ikke å være midtpunkt og er heller ikke fortrolig med miljøet offentlig.

Hun gjemmer seg, men av alle mennesker er det Julie som finner henne. Julie, som hun hadde et forhold til da gjengen var i Lofoten, og som hun har tenkt på nesten hver dag i 8 måneder. Tiden det er siden det tok slutt pga en spesiell hendelse.

Fanny er usikker på hva hun skal gjøre og hvordan hun skal takle alt dette. Det gikk så feil sist gang de prøvde å ha et forhold og Fanny er engstelig av flere grunner.

I tillegg bærer Fanny på et savn etter moren, som hun ikke har hørt fra på 15 år. Plutselig får de kontakt og et møte blir avtalt.

Noe ordner seg og noe går helt feil - Bli med på Fannys reise gjennom usikkerhet, nye følelser, kjærlighet og angst,
til bedre tider og mer selvtillit.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar